Hlavné menu:

Glasurit 522-55 prísada pri schnutí na vzduchu: Turbo pre základové plniče pri ich schnutí pri teplote v dielni

15.07.2018

Aby sa zvýšila rentabilita lakovní, nie sú vždy potrebné investície. Aj s relatívne malými novinkami sa dá zvýšiť efektívnosť a počet zákaziek lakovne. Umožňuje to nová prísada, ktorú vyvinul Glasurit, prvotriedna značka autoopravárenských farieb a lakov spoločnosti BASF. Glasurit 522-55 prísada pri schnutí na vzduchu resp. pri teplote v dielni bola špeciálne vyvinutá ako turbo na schnutie základových plničov 500-ového radu a zabezpečuje to, aby Glasurit HS základové plniče 285-505 šedý, -555 čierny a -655 biely boli brúsiteľné pri teplote 20 °C už po 40-tich minútach.

Uvedené tri základové plniče sa používajú v mnohých lakovniach všade vo svete, nakoľko ako brúsne plniče vytvárajú optimálny podklad pre špičkové opravárenské lakovanie. Vďaka tejto prísade sa dá efektívnosť vyššie uvedených základových plničov ešte výraznejšie zvýšiť.

Glasurit 522-55 prísada pri schnutí na vzduchu je nielen nový výrobok, ale umožňuje aj dosiahnutie veľmi hospodárneho procesu – rýchle schnutie plničov na vzduchu resp. pri teplote v dielni. Autoservisom a lakovniam tak ponúka veľké množstvo výhod. Šetria náklady na energie, dokážu svoje procesy robiť ešte viac flexibilnejšie, voľné miesto v lakovacej kabíne a sušiacej resp. vypaľovacej peci môžu využívať na ďalšie opravárenské zákazky a zvýšiť tým svoju produktivitu. Tento proces je vhodný aj na opravy plastových dielcov, pretože pri schnutí na vzduchu je garantované, že plastové diely nemenia svoj tvar.

Ako pri všetkých produktoch Glasuritu, aj Glasurit 522-55 prísada pri schnutí na vzduchu resp. pri teplote v dielni sa dá jednoducho a spoľahlivo spracovávať. Nakoľko táto prísada nahrádza riedidlo, môžu ju lakovníci používať v rámci už obvyklého miešacieho pomeru. A plniče sa dajú po ich vysušení na vzduchu okrem toho ešte aj vynikajúco vybrúsiť. Lakovníci tak získajú jednoduchým, rýchlym a spoľahlivým spôsobom veľmi dobrý základ na dokonalý výsledok lakovania.

Ešte viac času a materiálu ušetria autoservisy a lakovne tým, keď budú používať prísadu a plniče 500-ového radu v kombinácii s Glasurit 360-100 PRO Aktiv utierkami. V takomto prípade príprava s utierkami, určenými na predúpravu, bude zabezpečovať rozsiahlu antikoróznu ochranu, takže základovanie už nie je viac potrebné, čo znamená opäť dodatočnú úsporu materiálu.

Zdroj: www.glasurit.com

Foto: Tlačová fotografia BASF Coatings GmbH

Späť na titulnú stránku